Mikels Progressie in vier jaar

Mikels Progressie in vier jaar

Mikel gaat binnenkort meewerken aan een leuk TV programma. Er worden professionele opnames gemaakt van zijn flyboard progressie in samenwerking met Paul en Rowin van flyboarden.nl.

Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Nou, het belangrijkste is dat Mikel al ruim 4 jaar aan het oefenen is. Een jaar nadat Ard was begonnen met flyboarden had hij het hele gezin aangestoken. Om te zien wat er in vier jaar tijd veranderd is, kunnen we het beste een vergelijking maken tussen zijn kunsten van toen en nu. Eind augustus 2009 reed hij voor het eerst op (een veel te grote) flyboard op het strand van IJmuiderslag:

Begin september 2009 gingen we met het hele gezin weer naar hetzelfde strand met iets meer wind:

Zoals je ziet, was Mikel al helemaal into jumping. Destijds was hij aan het vliegeren met een Ozone IMP Quattro van 1m². Een “doodgewone” 4 lijns powerkite. Inmiddels vliegt hij met depower kites: een Ozone Reo 4m² en een Ozone Catalyst 6m² als het wat minder waait. Daarmee gaat hij als de brandweer:

Voor de TV opnames gaat hij de twee zaken combineren: rijden en springen. Heel spannend natuurlijk. We kunnen er nu nog niet teveel over loslaten, maar we houden je op de hoogte. Dus houdt deze site in de gaten.