Dyane gouden bruiloftsrit

Dyane gouden bruiloftsrit

Het zien van een Dyane is voor velen een ‘trip down memory lane’. Als ik de Dyane parkeer wordt ik vaak aangesproken en komen de verhalen over vergane tijden en oude avonturen met de Dyane los. Soms denk je dat iedereen een Dyane heeft gehad…

En soms kun je bijdragen om oude herinneringen op te halen. Zo was er een oproep in het clubblad van de Dyane Vereniging Nederland om een Dyane te kunnen huren om een 50-jarig huwelijksfeest op te luisteren. Een aantal kinderen wilden hun ouders verrassen met een rit in de oude Dyane: een auto waarmee hun ouders 50 jaar geleden getrouwd waren. Omdat ik zelf ook ooit eens getrouwd ben in de Dyane leek het me leuk om hieraan bij te dragen, dus ik reageerde.

Het bleek dat de kinderen niet alleen van mij, maar ook van andere Dyanisten een reactie hadden gekregen. Maar ze wilden graag dat ik zou langskomen, omdat de kleur (Blue Thasos) precies de kleur was van de Dyane van hun ouders zelf ooit gehad hadden en ook omdat ik maar 20 km van het ouderlijk huis woonde.

Uiteindelijk was het een hele leuke dag. De ouders waren compleet verrast toen de Dyane de inrit opreed. En omdat ze zelf ook een oldtimer hadden (geen Citroën) waren ze ook oprecht geïnteresseerd in de historie van de auto. Ik heb ze met plezier van huis naar feestzaal gereden (de Opwettense Molen in Nuenen). En daar is nog een mooie serie foto’s gemaakt, waarvan hier de mooiste:

Dyane profiel 1
Dyane profiel 2

Na afloop heb ik de kleinkinderen nog rond gereden om hen het echte ‘Dyane/Eend’-gevoel te laten ervaren: open dak, waggelen, geen stoelen maar banken, geen gordels: gewoon lekker ontspannen rondtuffen.