Posts from the Stories category

Gitlab CI for Hugo

I have been playing around with a private Gitlab server. My goal was to automatically build and deploy my hugo site for my private web server. After looking around in the internet for similar solutions, I came up with the following solution for .gitlab-ci.yml stages: - build - deploy build: stage: build image: registry.gitlab.com/pages/hugo/hugo_extended:latest script: - hugo artifacts: paths: - public only: - master # deploy with ftp following instructions from https://www.

read more

Etxean.net goes Hugo

I was looking for a good CMS to revive our personal website. Drupal would seem logical since I am one of the maintainers of the website of the ice skating club IJCE and we built that site in Drupal 8. But Drupal is quite complex and we don’t need that for a simple site with blog-like stories. Because Drupal is overkill, the previous site was built with Bolt CMS. That was a reasonable choice, because it is a lot easier to maintain than Drupal.

read more

Dyane gouden bruiloftsrit

Het zien van een Dyane is voor velen een ‘trip down memory lane’. Als ik de Dyane parkeer wordt ik vaak aangesproken en komen de verhalen over vergane tijden en oude avonturen met de Dyane los. Soms denk je dat iedereen een Dyane heeft gehad… En soms kun je bijdragen om oude herinneringen op te halen. Zo was er een oproep in het clubblad van de Dyane Vereniging Nederland om een Dyane te kunnen huren om een 50-jarig huwelijksfeest op te luisteren.

read more

Pont Mahé

Pont Mahé is een interessante spot voor beginnende kitesurfers. We zijn er geweest in augustus 2014. De kitespot ligt in een grote baai met een zeer gelijk aflopende bodem. Dit betekent dat er een heel groot stuk is waar je kan staan. Het nadeel daarvan is dat je bij laag water ver moet lopen om bij het water te komen. In extreme situaties (bij springtij) betekent dit ruim 2 kilometer lopen.

read more

Kitespots Beginners Frankrijk

In de zomer van 2014 zijn we in Frankrijk geweest en hebben daar een aantal leuke kitespots ontdekt. Omdat Inés en de jongens nog niet zoveel ervaring hebben met kitesurf zijn we vooral op zoek geweest naar spots die geschikt waren voor beginners. De spots die we bezocht hebben zijn La Palmyre, Ile de Ré en Pont Mahé.

read more

Flyboarden Nick Battle

In de herfst van 2013 heeft Mikel meegedaan aan het TV-programma Nick Battle. Onder begeleiding van Paul van flyboarden.nl. Heeft hij zijn eerste sprongen gemaakt. Hieronder de uitzending.

read more

Mikel’s and Aimar’s skate adventurers released

When we are not boarding we go out to hunt geocaches. Today we’ve prepared our first pair of trackables that we send out to the world to promote boardsports. We have called them Mikel’s and Aimar’s skate adventurers. Follow their adventures at the geocaching.com website Mikel’s skate adventurer and Aimar’s skate adventurer.

read more

Mikels Progressie in vier jaar

Mikel gaat binnenkort meewerken aan een leuk TV programma. Er worden professionele opnames gemaakt van zijn flyboard progressie in samenwerking met Paul en Rowin van flyboarden.nl. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Nou, het belangrijkste is dat Mikel al ruim 4 jaar aan het oefenen is. Een jaar nadat Ard was begonnen met flyboarden had hij het hele gezin aangestoken. Om te zien wat er in vier jaar tijd veranderd is, kunnen we het beste een vergelijking maken tussen zijn kunsten van toen en nu.

read more

Feldberg

Feldberg is één van onze favoriete winterbestemmingen. Het mooie voor ons van Feldberg is het feit dat je er niet alleen kan skiën en snowboarden, maar dat je op loopafstand van de piste ook kan snowkiten. Het wintersportgebied Feldberg ligt in het Zwarte Woud in Duitsland. Het gebied is genoemd naar de Feldberg, de hoogste berg van het Zwarte Woud. De berg is 1493 meter hoog en op de top ligt een weerstation van de Deutsche Wetterdienst.

read more

De piano boys

Mikel en Aimar hebben net voor kerst hun bijdrage geleverd aan het kerstconcert bij hun pianolerares Mies ter Horst. (Mikel met Christmas Day Secrets @2.45, Aimar met Chant Arabe @3:38).

read more