etxean.net
The home site of the Kuijpers-López family

IJmuiderslag | 13 april 2013

Met het hele gezin zijn we naar IJmuiderslag getogen. Na maanden van slechte wind (koud, uit het oosten) was er eindelijk weer eens een kans om richting Nederlandse kust te gaan om te gaan flyboarden. Het was duidelijk te merken dat dit het eerste weekend was sinds lange tijd dat er weer geflyboard kon worden. Tout flyboardend Nederland was aanwezig om van de aangename Zuidwester wind te genieten.

Begin

Nadat de nodige handjes waren geschud en de de tent was opgezet was het tijd om te starten. Ard begon met het testen van de nieuwe Ozone Summit 12 van Ronald. Wat een heerlijke kite is dat. Veel lift en float, net als de vroegere Manta, maar met meer grunt en meer feedback aan de bar en dus fijner om te vliegen. Een lekker begin!

Na de Summit was het tijd voor Ard om de Frenzy 13 te pakken en ging Inés na anderhalf jaar zonder sessies voor het eerst weer aan de slag met flyboard en Access 6. Dat ging natuurlijk wat stroefjes in het begin maar al snel had ze de smaak weer te pakken.

Ondertussen ging Ard aan de slag met manuals oefenen:

Mikel en Aimar waren ondertussen lekker aan het voetballen in de duinen. Maar al snel werd het ook tijd dat zijn aan de slag gingen. Er kwam ook een flinke zeemist opzetten dus dat was een heel apart gezicht. Mikel ging voor het eerst flyboarden met trapeze in combinatie met de Flow 2 en de turbobar:

Later toen de mist weer optrok was het ook tijd voor Aimar om te gaan rijden. Het werden zijn eerste flyboardmeters (met de IMP Quattro 1):

Written by Ard on Saturday April 13, 2013
Permalink - Category: hobbies - Tag: flyboarding

« Ouddorp | 20 april 2013 - Etang de Bages | augustus 2012 »