etxean.net
The home site of the Kuijpers-López family

IJmuiden | 26 mei 2013

Vandaag voor het eerst in zone 1 op IJmuiden gekitesurft. De voorspelling was Noordwesten wind zo rond de 22-25 knopen. Achter de pier in IJmuiden zou er een goede swell moeten staan.

Ik was vandaag alleen gegaan omdat de voorspelde wind teveel was voor de rest van het gezin. Uiteindelijk viel het best mee met de wind. Van de voorspelde 22 knopen waren er om half 1 nog maar 20 knopen over en het werd later minder tot zo'n 16-17 knopen. Ik was met de Catalyst 10 en 12 gegaan, maar op het laatst zou de Zephyr 17 misschien nog het beste zijn geweest.

Eerste sessie: uitproberen. De wind was sideshore dus door de branding en golven heen naar buiten varen en met de golven mee weer terug varen. Dat ging redelijk. Wel kwam ik als snel in het gebied van de windsurfers. Op zich geen probleem, maar omdat ik ook niet precies weet hoe zij denken ging ik toch maar weer terug naar het gebied met de kitesurfers. Maar het lukte niet echt goed om upwind te blijven.

Tweede sessie: even de "nieuwe" tweedehandse Ozone Edge 13 van Olaf testen. Dat was een aangename sessie. De Edge is een performance kite en dat betekent een langrekt profiel en een kite die aan de rand van het venster vliegt en op elke vlaag accelereert. Maar met een metertje meer en de mogelijkheid om scherper aan de wind te varen was dit wel de beste sessie. Hoogte houden was geen probleem. Heerlijk gevaren. 

Derde sessie: weer terug aan de Catalyst 12. Ondanks de iets ingezakte wind ging het iets beter dan de eerste sessie. Op het laatst nog even de Tablas Evil Twin 136 gevaren. Een lekker boardje wat lekker licht aan de voeten voelt en ook goede voetpads heeft. Het board houdt goed hoogte. Lekker.

Daarna opruimen en weer naar huis.

See also

Written by Ard on Sunday May 26, 2013
Permalink - Category: hobbies - Tag: kitesurfing

« Ouddorp | 2 juni 2013 - IJmuiderslag | 12 mei 2013 »