etxean.net
The home site of the Kuijpers-López family

IJmuiden | 26 mei 2013

Vandaag voor het eerst in zone 1 op IJmuiden gekitesurft. De voorspelling was Noordwesten wind zo rond de 22-25 knopen. Achter de pier in IJmuiden zou er een goede swell moeten staan.

Written by Ard on Sunday May 26, 2013
Permalink - Category: hobbies - Tag: kitesurfingIJmuiderslag | 4 mei 2013

Een dagje met het hele gezin naar Ijmuiderslag. Ard ging voor het eerst dit jaar het water op. Mikel rijdt inmiddels heel comfortabel met de Ozone Reo 4m. Vandaag heeft hij voor het eerst geleerd om powerslides te maken. Zelfs de eerste sliding transitions lukten:

Written by Ard on Saturday May 4, 2013
Permalink - Category: hobbies - Tag: flyboarding

Ouddorp | 20 april 2013

Met Nico afgesproken om te gaan kiten. Het was een hele tijd geleden dat we samen op pad zijn gegaan. In eerste instantie bedachtten we om naar IJmuiden te gaan, maar 's ochtends bleek de wind van N verder naar NO te zijn gedraaid dus we besloten alsnog om richting Ouddorp te rijden.

Written by Ard on Saturday April 20, 2013
Permalink - Category: hobbies - Tag: flyboarding

IJmuiderslag | 13 april 2013

Met het hele gezin zijn we naar IJmuiderslag getogen. Na maanden van slechte wind (koud, uit het oosten) was er eindelijk weer eens een kans om richting Nederlandse kust te gaan om te gaan flyboarden. Het was duidelijk te merken dat dit het eerste weekend was sinds lange tijd dat er weer geflyboard kon worden. Tout flyboardend Nederland was aanwezig om van de aangename Zuidwester wind te genieten.

Written by Ard on Saturday April 13, 2013
Permalink - Category: hobbies - Tag: flyboarding


De piano boys

Mikel en Aimar hebben net voor kerst hun bijdrage geleverd aan het kerstconcert bij hun pianolerares Mies ter Horst. (Mikel met Christmas Day Secrets @2.45, Aimar met Chant Arabe @3:38)

 

Written by Ard on Monday January 7, 2013
Permalink -


GPS data verwerking voor kite spead freaks

Snelheid meten tijdens het kiten doe je in het algemeen met een GPS ontvanger die geschikt is voor sportdoeleinden. Op je smartphone zit meestal ook een GPS, maar die zijn niet echt geschikt voor snelheidsmetingen tijdens het kiten: ze zijn te kwetsbaar en te gevoelig voor storingen. Beter is het om een GPS ontvanger te gebruiken die je bijv. aan je arm bevestigd. Garmin en Decathlon hebben mooie apparaten daarvoor.

Written by Ard on Wednesday December 5, 2012
Permalink -